Slider

Pályázat II.

Magyarország megújul
Széchenyi terv
Projekt neve: Telehelyfejlesztés a MEGA-SPED Kft. számára
Kedvezményezett: Mega-Sped Kft. 6000, Kecskemét, Szolnoki hegy 118, Tel/fax: 417-480
E-mail: megasped@megasped.hu
Weboldal: http://www.megasped.hu/
Közreműködő szervezet: DARFÜ Dél-alföldi regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft., 6726, Szeged, Közép fasor 1-3.
Irányító hatóság: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 1022 Budapest, Wesselényi u.20-22., Tel.:06-40/638-638
Projekt leírása: Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent Telephelyfejlesztés című, Dél-alföldi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott DAOP-1.1.1/E-11-2012-0053 azonosítószámú pályázatán 94.118.112 Ft támogatásban részesültünk.

A projekt keretében az alábbi létesítmények épültek és újultak meg:

Kibővített székhelynek köszönhetően a jelenlegi 58 fő alkalmazását a jövőben folyamatosan biztosítottnak látja a MEGA-SPED Kft. vezetősége, s emellett a projektfenntartás 3 fő új munkavállaló felvételére került sor. A projekt által a cég versenyképessége megőrizhető, hozzáadott érték teremtő képessége tovább növelhető, hiszen a cég szolgáltató tevékenységének bővülése a Társaságuknak székhelyet adó, a fejlesztéssel érintett épületegyüttesben történik. A projekt mérete tudatosan úgy került kialakításra, hogy illeszkedjen a MEGA-SPED Kft. gazdálkodásának eredményességéhez és maximálisan biztosítsa a jövőbeli fejlődését.

A projekt eredményeképpen 156,7 m2 iroda került felújításra, és 966,68 m2 új szerelőcsarnok kialakításra. Az emeleti épületrész felújítása során teljes belsőépítészeti, nyílászáró és gépészeti átalakításra került sor. Új szerelőcsarnokban nagyméretű munkagépeket (építőipari, útépítési munkagépeket) szét tudunk szerelni, és az egyes alkatrészek máshol történő (a cég tulajdonát képező másik ingatlanon) javításáig a gépeket a környezeti hatásoktól védetten tudunk tárolni. A dolgozók számára a szociális blokkot (iroda, étkező – pihenő, öltöző, illetve vizesblokk), valamint egy raktárhelyiséget alakítottunk ki, ahol a zárt égésterű kondenzációs kazán is elhelyezésre került. A beruházással szükségessé vált a közművesítés, térvilágítás és parkoló építés is. Az új szerelőcsarnokon megújuló energiaforrás alkalmazására is sor került: fotovoltatikus szolár rendszerrel. A projekt célja, hogy a fejlesztéssel érintett épület felújítása, új szerelőcsarnok felépítése révén kialakuló kedvezőbb körülmények eredményeképpen szolgáltatásfejlesztésre kerül sor, illetve a Társaságunk építőipari tevékenységet támogató színvonalasabb végzése valósul meg.

A fejlesztés célja volt még, hogy a MEGA-SPED Kft. magas hozzáadott értéket előállító profilja – fővállalkozás, műszaki tervezés, tanácsadás - bővüljön, továbbá új műhelyek kerüljenek kialakításra.

A társaságunk telephelyfejlesztési projektje 2012. szeptember 1. és 2013. szeptember 30. között valósult meg, mely során a Szolnoki Hegy 118. szám alatti központi irodaépületének középső szintjének felújítása, és egy új szerelőcsarnok felépítésére került sor. A projekt elfogadott összköltsége 207.436.940 Ft, amelyből 94.118.112 Ft-t az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.